04 Ekim 2006

Kaçamak


3 bayan arkadaş -ki biz birbirimize "kıtkıt" diye hitap ederiz- geçen ay bir karar verdik, bundan böyle çok büyük bir aksilik çıkmazsa ayda en az bir akşam dışarda yemek yiyelim, gezelim, şöyle doya doya sohbet edelim dedik.. Bu kararı Asmalımescit Balıkçısı'nda asma yaprağında sardalya yerken ve şaraplarımızı yudumlarken verdik, pek de iyi ettik:)

Dün akşam da şöyle değişik, daha önce gitmediğimiz bir yerde iftar yapalım istedik. Tamamen tesadüf eseri nette dolaşırken karşıma çıktı Cafe Zone. Hem Nişantaşı'nda, hem çok methi olan hem de kesemize uygun bir mekan olduğu için derhal rezervasyonumuzu yaptırdım, bakalım artık ne çıkarsa bahtımıza diyerek:)

Ramazan sebebiyle işten 17:00'de çıktığımız için erkenden vardık Nişantaşı'na.. Önce mekanı bir görelim dedik ne olur ne olmaz diye, hani olur da beğenmezsek ve henüz vaktimiz de varken başka bir yere gitme imkanımız olsun diye.. Elimizle koymuş gibi bulduk ve ilk notu verdik, tamamdır mekan süper, inşallah yemekler de güzeldir..

Şöyle bir sağa bir sola salındık Nişantaşı'nda-ne uzun olmuş böyle dolaşmayalı oralarda- sonra Cafe Zone'a dönüp sokağa kurulmuş şirin mi şirin, insanı biranda İtalya'ya götürüp getiren cafesinde oturup iftarı bekledik.. İçeri girdiğimizde gördüğümüz iftariyelik tabağı içindekilerin azlığı sebebiyle bizi biraz sükut-u hayale uğratsa da gecenin sonunda çok memnun kalktık masadan.. Tek kusur, muhtemelen oruçlu olan şef garsonun tuz ayarını biraz kaçırmasıydı:) Bunun dışında yemekler lezzet, görsellik ve porsiyonların büyüklüğü ile son derece tatmin ediciydi..

İmkanınız varsa lafınızın sözünüzün tuttuğu, paylaşacaklarınızın çok olduğu dostlarınızla siz de yapın böyle ufak kaçamaklar.. Çoluksuz çocuksuz, kafaları biraz dağıtmak da pek hoş oluyor:)

Dün tam da bu köşesinde oturduk Cafe Zone'un ve gelecek ay nerede toplansak diye düşündük..

7 yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

Aaa ne hoş bir yer böyle Ebruş. Hem göze hem mideye ziyafet olmuş ne güzel:)

Nilüfer dedi ki...

Oh ne güzel, bende özledim çok arkadaşlarımı.. İnsan sevdiği arkadaşıyla telefonda bile bir kaç dakika konussa çok mutlu oluyor değil mi...

sevil dedi ki...

merhaba

arkadaşlarla birlikte olmak gibisi varmı bizde haftaya toplanacagız insallah. bu aksamda şirketteki arkadaşlarla bir iftar yemegi yapacagız ne guzel olur kimbirlir.

Adsız dedi ki...

Burnumun dibine kadar gelip de beni görmeden Nişantaşı'ndan geçmiş olman burnumun direğini sızlattı valla:)))
Kızkıza sohbet gibisi yoktur,gelenek halini alır dilerim buluşmalarınız.

Adsız dedi ki...

eee artık baska yazılar bekliyoruz.. :) fUfaklıklar bunca zamandır neler yapıyor?

Adsız dedi ki...

Ohhhhh ne iyi etmişsiniz. Benim için de gez.

Annelog Atölye dedi ki...

Eeee ebruş, hadi! Ramazan bitince daha sık güncellersin değil mi?:)